Mijn naam is Jan, voor de volledigheid Jan Hendrik Middelkoop en ik ben in de negentiger jaren van de vorige eeuw begonnen mijn voorouders in kaart te brengen.  In de veronderstelling dat Middelkoop uniek is en dat die naamdragers allemaal familie zijn, is de hobby enigszins uit de hand gelopen. Want het zijn aparte families, die soms onderling getrouwd zijn, maar een verschillende voorvader hebben. Waarom ik dat weet, kunt u vinden onder menu 'Dorp'.

 

Op dit moment bevat mijn database zo’n 10.000 Middelkoop personen, waarvan er ongetwijfeld een aantal dubbel vermeld zijn, op een levende populatie van tussen de 2500 en 3000 wereldwijd. Ik publiceer mijn gegevens in compacte vorm in deze website, op genealogieonline, bij het CBG en NGV (als lid) en bij MyHeritage en Ancestry. De reden daarvoor is dat er altijd mensen zijn die meer weten dan ik en dat soms ook aan mij willen melden.

 

Deze website is een vervolg op een jaren oude site (www.everyoneweb.com/MiddelkoopProject) die 5 jaar geleden van het web verwijderd is. Op deze nieuwe site is de meest uitgebreide presentatie van de overzichten van (van)Middelkoop families. De meesten zijn parentelen, dus van oud naar nu, en een paar kwartierstaten, van nu naar oud (van mijn ouders en de ouders van mijn vrouw).